Bu dönem tez danışmanınız belli olmadığı için, ders kayıt danışmanlığınız Prof. Dr. Haşmet Türkoğlu tarafından yürütülecektir. Dönem içerisinde tez danışmanlarınızı seçmiş olacaksınız ve ilerleyen dönemlerde, ders seçimlerini tez konunuza uygun olarak tez danışmanızın yönlendirmesi ile yapacaksınız.

Derslerinizi, tez çalışmanızı yapmayı planladığınız alana uygun olarak seçmeniz gerekmektedir.

• Eğer mekanik alanında tez yapmayı düşünüyorsanız aşağıdaki derslerden seçim yapmanız uygun olur.
    1. ME501 Analytical Meth in Mech Eng (3+0) (Zorunlu ders. Mutlaka alınmalı)
    2. ME629 Flexible Multibody Dynamics (3+0)
    3. ME648 Nontraditional Machining Processes
    4. ME403 Design of Composite Structures (3+0) (YL öğrencileri için uygundur. Dilekçe vererek bu dersi alabilirsiniz.)
    5. RME500 Research Methods and Ethics
  • Eğer ısı-akışkanlar mekaniği alanında tez yapmayı düşünüyorsanız aşağıdaki derslerden seçim yapmanız uygun olur.
    1. ME501 Analytical Meth in Mech Eng (3+0) (Zorunlu ders. Mutlaka alınmalı)
    2. ME611 Advanced Conduction Heat Transfer (3+0)
    3. ME516 Advanced Fluid Mechanics (3+0)
    4. RME500 Research Methods and Ethics