Üniversitemizin, dünyada 40 milyondan fazla kullanıcısı olan Coursera Uzaktan Eğitim Platformu ile pandemi döneminde geçerli olmak üzere yaptığı anlaşma öğrencilerimiz tarafından büyük ilgi gördü. Coursera Uzaktan Eğitim Platformu’na 2317 öğrencimiz kayıt oldu ve kayıt olan 1798 kullanıcı sistem üzerinden 1254 saat ders aldı. 5000 kullanıcıya kadar kayıt olanağı sunan Coursera Platformu içinde yer alan; 160’dan fazla üniversitenin ders içeriği ve 30’dan fazla endüstriyel kuruluşun lisans ve lisansüstü seviyesindeki eğitim içerikli dersleri ücretsiz olarak üniversitemize açıldı. Bu programda 400’ün üzerindeki farklı uzmanlık alanlarında 3800’den fazla ders mevcuttur. Sisteme kayıtlı kullanıcılar, 31 Temmuz 2020 tarihine kadar ders seçimi yapabilecek, 30 Eylül 2020 tarihine kadar programı ücretsiz olarak kullanabilecekler ve ilgili Coursera sertifikalarını alabileceklerdir.