×
WEB MAIL TELEFON REHBERİ ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ AÇILAN DERSLER UZAKTAN EĞİTİM KAMPÜSTE YAŞAM KÜTÜPHANE PORTALI ULAŞIM
CanSAT Model Uydu Yarışması, American Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), U.S. Naval Research Laboratory, Lockheed Martin, Siemens, Kratos gibi öncü firmaların desteklediği üniversitelerarası bir yarışmadır. Yarışma konuları uzay araştırmalarında karşılaşılan gerçek problemlerin model boyuta indirgenerek belirlenmektedir. Yarışmaya her yıl yaklaşık 30 ülkeden 200 üniversite başvurmakta ve ön elemeyi başarı ile geçen ilk 40 takım ABD’de gerçekleşen fırlatmalara davet hakkı kazanmaktadır.

CanBEE uydu takımı üniversitemizin Bilgisayar Mühendisliği Bölümü, Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü, Yazılım Mühendisliği Bölümü ve Makine Mühendisliği Bölümünden öğrencilerinden oluşmaktadır. Öğrencilerimiz, yarışma süresince elektronik ve mekanik tasarım, imalat ve test süreçlerini okulumuz bünyesinde gerçekleştirmektedir. Ekibimiz yarışmaya katıldığı her sene yarışmada derece takımları arasında yer almış ve ülkemizi uluslararası organizasyonlarda temsil etme şansını yakalamıştır.
Ekibimiz bu sene düzenlenen yarışmaya  ön elemelerden dünya üçüncüsü olarak davet hakkı kazanmıştır. Virginia/ABD’de gerçekleşen fırlatma sonrası ise ilk 10’da yer alarak derece kazanmıştır.