Yaz Stajı

Çankaya Üniversitesi Makine Mühendisliği Lisans Programı toplam iki adet zorunlu stajı şart koşmaktadır.

• Birinci staj ikinci öğretim yılını; ikinci staj ise üçüncü öğretim yılını izleyen yaz tatillerinde yapılır.
  • Her stajın süresi, ardışık 20 iş gününden az olamaz.
  • Yaz öğretiminde ders alan öğrenciler, öğrenim gördükleri süre içinde staj yapamazlar. Stajlarına en erken Yaz Öğretimi sınav periyodunda yer alan son sınavlarını takip eden ilk iş günü başlayabilirler.
  • Stajlar, bölümün Lisans Programı eğitim planı içeriğine ve gereksinmelerine uygun işyerlerinde yapılmak zorundadır.  Staj yapılacak işyeri, staj döneminde kesintisiz ve faal çalışıyor olmalıdır.
  • Staj yapılacak işyerinde en az bir Makine Mühendisi çalışıyor olmalıdır. Bu mühendis, öğrencinin Staj Amiri konumunda olacaktır.