Hacettepe Üniversitesi ve Çankaya Üniversitesi’nden oluşan araştırma ekibi, biyomedikal alanda önemli bir buluşa imza attı. “Bir Hücre Ekim Membranı ve Üretim Yöntemi” adlı buluşları, hücrelerin mekanik sinyalizasyonunu tetiklemek için geliştirilmiş bir membran üzerine odaklanıyor.

Hacettepe Üniversitesi’nin %63 ve Çankaya Üniversitesi’nin %37 ortak sahipliğinde olan buluşun patent sahipleri arasında Çankaya Üniversitesi’nden Doç.Dr. Samet Akar yer alıyor.

Buluş, hücrelerin gerilim altında biyokimyasal sinyaller üretebilmesi amacıyla özel olarak tasarlanmış bir membran kullanımını içeriyor. Bu yenilikçi teknoloji, biyomedikal araştırmalar ve uygulamalar için önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Bu buluş, hücre biyomekaniği alanında yeni kapılar açabilecek nitelikte olup, gelecekteki tıbbi ve biyoteknolojik gelişmelerde önemli bir rol oynaması bekleniyor.