Makine Mühendisliği Bölümü Yüksek Lisans ve Doktora Programları başvuru tarihleri 14 Aralık 2020- 09 Şubat 2021 olarak ilan edilmiştir.

Yüksek Lisans programına kabul için, makine mühendisliği bölümünden veya ilgili bir başka mühendislik bölümünden lisans derecesi gereklidir. Lisans derecesi makine mühendisliği bölümünden olmayan öğrenciler için bilimsel hazırlık programı uygulanır. Türk uyruklu öğrencilerin programa kabulü, adayların lisans mezuniyet not ortalaması ve ALES/GRE sınavı puanlarının ağırlıklı ortalamasına göre yapılır. Yabancı uyruklu öğrencilerin kabulü, adayların lisans mezuniyet not ortalaması ve mülakat (online) puanına göre yapılır.

Doktora programına kabul için, adayların tezli yüksek lisans programını tamamlamış olmaları gerekir. Türk uyruklu öğrencilerin programa kabulü, adayların yüksek lisans mezuniyet not ortalaması ve ALES/GRE sınavı puanlarına göre yapılır. Yabancı uyruklu öğrencilerin kabulü, adayların yüksek lisans mezuniyet not ortalaması, ALES/GRE sınavı puanları ve mülakat (online) puanına göre yapılır.

Program başvuruları Fen Bilimleri Enstitüsü üzerinden alınmakta olup başvuru koşulları ve süreci hakkında bilgi almak için tıklayınız.