İçinde bulunduğumuz pandemi nedeniyle, stajlar konusunda Bölümümüzün uygulaması aşağıdaki gibidir:
  1. Makine mühendisliği bölümünün yapısı gereği, uzaktan yapılan bir staj yararsızdır. Bu nedenle, öğrencilerimizin stajlarını normal uygulama çerçevesinde yapmak üzere staj yerleri bulmaları ve stajlarını yaz ve/veya Şubat ara tatilinde yapmaları gerekir.
  2. 2019-2020 Bahar Dönemi veya Yaz Okulu sonu itibariyle bütün derslerini tamamlayarak mezun duruma geldiği halde stajı eksik olan öğrencilerimizin de stajlarını uygun bir firmada tamamlamaları arzu edilmektedir. Ancak, mezun durumda olduğu halde staj yeri bulamayan öğrencilerimiz, Bölüm Başkanlığımıza müracaat ettikleri takdirde staj yeri bulmalarında yardımcı olunacak, yer bulunamadığı takdirde başka bir çözüm geliştirilecektir.