COVID 19 pandemisinin oluşturduğu etkileri gözönüne alarak, sadece 2019-2020 Bahar yarıyılında geçerli olmak üzere, notlandırma sisteminde geçici değişikliğe gidilmesine karar verilmiştir.

Esnek Not Sistemi olarak isimlendirilen bu sistemde, Üniversitemiz bünyesinde 2019-2020 Bahar yarıyılında verilen bütün kredili derslerde; isteyen öğrenciler eskisi gibi derslerinden harf notu/ders notu alabilecekken, isteyen öğrenciler seçecekleri derslerin notlarının kayıtlara Geçti/Kaldı (Pass/Fail) olarak yansıtılmasını tercih etme hakkına sahip olacaktır.

Ön Lisans ve Lisans programlarına kayıtlı öğrenciler için Geçti/Kaldı seçeneğini tercih ettikleri derslerden notu DC veya daha yüksek olanlar için kayıtlara SC (Satisfactory – Covid 19) notu, notu DD veya daha düşük olanlar için ise kayıtlara UC (Unsatisfactory – Covid 19) notu yansıtılacaktır.

Lisansüstü programlara kayıtlı öğrenciler için ise Geçti/Kaldı seçeneğini tercih ettikleri derslerden notu BB veya daha yüksek olanlar için kayıtlara SC (Satisfactory – Covid 19) notu, notu CB veya daha düşük olanlar için ise kayıtlara UC (Unsatisfactory – Covid 19) notu yansıtılacaktır.

Ders notlarının kayıtlara Geçti/Kaldı (Pass/Fail) olarak yansıtılmasını isteyen öğrencilerin 10 Temmuz 2020 Cuma günü saat 17:00’a kadar dilekçe ile öğrenim gördükleri bölüme bildirmeleri gerekmektedir.

Bütünleme sınavlarına girecek öğrencilerden ders notlarının kayıtlara Geçti/Kaldı (Pass/Fail) olarak yansıtılmasını isteyenler, bütünleme sınav sonuçlarının ilanını izleyen 5 iş günü içerisinde öğrenim gördükleri bölüme dilekçe verebileceklerdir.
NOT: Fakülte web sayfasındaki FORM-15‘i doldurup imzaladıktan sonra, tarayıp pdf formatında Bölüm sekreterine e-posta (eozer@cankaya.edu.tr) ile gönderiniz.