×
WEB MAIL TELEFON REHBERİ ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ AÇILAN DERSLER UZAKTAN EĞİTİM KAMPÜSTE YAŞAM KÜTÜPHANE PORTALI ULAŞIM

Çankaya Üniversitesi Makina Mühendisliği Bölümü İş Makinaları Opsiyon Programı

“Makine Mühendisliği Bölümü Opsiyon Programı”, 3. Sınıfa başlayacak öğrencilerimize sunduğumuz, Hidromek A.Ş. firmasında öncelikli işe alınmayı sağlayan bir programdır. İş makinalarının tasarımı, imalatı ve testi alanlarında teorik ve uygulamalı bilgi birikimi olan makina mühendislerinin  yetişmesini sağlamayı amaçlayan bu program ülkemizde bir ilk olma özelliği taşımaktadır.

hidromek çankaya üniversitesi ile ilgili görsel sonucu

İş Makinaları Opsiyon Programı’nın dayanağını, Çankaya Üniversitesi ile Hidromek A.Ş. arasında imzalanan 15 Ekim 2014 Tarihli işbirliği protokolü oluşturmaktadır.

370LCHD-iFaaaaaaaaaa

Söz konusu protokol uyarınca; İş Makinaları Opsiyon Programı‘ndan mezun olacak Makina Mühendisliği Bölümü öğrencileri Hidromek firması tarafından öncelikli olarak işe alınacaktır.

İş Makinaları Opsiyon Programı‘nı seçen öğrenciler; zorunlu yaz stajlarını Hidromek firmasında uzun süreli olarak yapacaklar, Hidromek firması tarafından kendilerine ek eğitimler verilecek, ayrıca mezuniyet projelerini iş makinaları konusunda yapacaklardır. Opsiyon öğrencileri, bölüm eğitim planında yer alan seçmeli derslerin çoğunu iş makinaları alanında verilecek derslerden alacaklardır.